The day before Lock down

Morgen is het zover. We gaan in deze wintertijd nog meer naar binnen: letterlijk en figuurlijk. Werkende mensen, ouderen, kinderen, niet werkenden: hoe gaan we om met deze Corona periode tot 19 januari 2021? Verstilling, scholen gesloten, wegen zonder auto’s, kantoren zonder mensen, restaurants en hotels zonder gasten, geen reguliere behandelingen in de ziekenhuizen, sportscholen dicht. Een herhaling van de Lock down in maart dit jaar. We worden ervaringsdeskundigen.

Hoe komen wij beter uit deze periode van Lock down dan ooit tevoren? Waar worden we sterker van? Wat kunnen we zelf aanpakken zonder te leunen op anderen? Hoe staat het met ons inkomen? Wat kan voldoening geven zonder in gezelschap te verkeren? Hoe vangen wij onze kinderen op in deze bijna vijf weken? Wat kunnen kinderen zelf?

Het probleem en de oplossing geldt voor bijna de gehele mensheid. Samen krijgen we het virus eronder en komen we er sterker uit. Blijf oplossingen zoeken voor het verkeren in een Lock down. Mogelijkheden?

Je leeft met jezelf en/of met anderen. Maak er wat moois van. En vergeet de dieren en de natuur niet…die verdienen ook onze aandacht en je krijgt er alles voor terug. ‘To feel abandoned is to deny the intimacy of your surroundings. Put down the weight of your aloneness and ease into the conversation. Everything is waiting for you’ (David Whyte). Jouw omgeving biedt gezelschap. Zie de eenzaamheid niet langer als zwaar en maak verbinding met anderen. Alles wacht op jou.

Everything is waiting for you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: