Aan de wandel

Dagelijks wandel ik door de achtertuin van mijn woning, anderhalf uur lang. Buitenlucht opsnuivend en mensen een ‘hoi’ toeroepend, waarop de meesten ‘hoi’ terugzeggen of ‘hallo’ of ‘ goede middag’. Altijd begin ik met het groeten van mensen en altijd krijg ik een reactie terug. Maar ik begin wel. Wij lopen met een bochtje om elkaar heen, hebben oogcontact en glimlachen maar wat.

Vaak zijn de ontmoetingen mensen met honden, mensen met iemand samen of mensen alleen, mannen, vrouwen, jong, oud. Dat de paadjes nog niet uitgesleten zijn is een wonder.

Meestal start ik een praatje als het oogcontact en de glimlach er is en als het mensen zijn die ik tijdens mijn dagelijkse rondje wel vaker tegenkom. ‘Lekker weer hè, of wat heb je een leuke hond.’ Want baasjes zijn in de loop van het jaar flink toegenomen en de meeste honden lopen los. Dus voor gevaar van eigen leven spreek ik de honden als eerste aan met ‘goede middag, wat ben je mooi!!!’ waardoor het ijs is gebroken, de honden mij liefdevol besnuffelen en ik met mijn ‘hallo’ kom richting hun baasjes.

Bijzondere vormen van contact.

Blijf bewegen

Eén opmerking over 'Aan de wandel'

  1. Hoi Antoinet even een groetje van Janneke. Denk nog steeds aan de leuke onverwachte ontmoeting van zaterdag, dat Dirk Versteeg en ik de trap afdaalden naar jou prachtig leuk stekkie. De gezellige sfeer en de lekkere cakes met aardbeien. Wens dat ik binnenkort weer een bezoekje ga brengen op jou mooi relaxt plekje. Lieve groetjes van Janneke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: