Blog

Kerst 2121

‘Jeetje wat is het koud’, merkt Arwen op. De zon staat al laag aan de horizon als zij naar buiten loopt en de koude frisse avondlucht opsnuift. Rondom het huis lopen schapen die eigendom zijn van de gemeenschap waarin zij, samen met Aragon en hun kinderen wonen. De aardetinten kleurende moestuinen mogen uitrusten van deMeer lezen over “Kerst 2121”

Ontmoetingen

Het seizoen is afgelopen, maar wat was het gaaf mijn voortuin open te stellen voor wandelaars en fietsers. De hele wereld kwam bij mij op de bank zitten: van jong tot oud, van Italië, Syrië tot Limburg, Rusland, rivierenland, Gouda en Hoorn. Het gaat mij om de ontmoetingen. Zoveel mensen zaten lekker op mijn steigerhoutenMeer lezen over “Ontmoetingen”

Rustpunt Netjesleven

Het is zover, het voorjaar is begonnen. Het is tijd om stapje voor stapje het buitenleven op te bouwen. ‘Het voorjaar starten we niet al te warm‘ bedachten de weergoden, ‘want als de natuur in een keer alles weggeeft is het kruid verschoten voordat je er erg in hebt. En dat willen we niet’. DusMeer lezen over “Rustpunt Netjesleven”

Aan de wandel

Dagelijks wandel ik door de achtertuin van mijn woning, anderhalf uur lang. Buitenlucht opsnuivend en mensen een ‘hoi’ toeroepend, waarop de meesten ‘hoi’ terugzeggen of ‘hallo’ of ‘ goede middag’. Altijd begin ik met het groeten van mensen en altijd krijg ik een reactie terug. Maar ik begin wel. Wij lopen met een bochtje omMeer lezen over “Aan de wandel”

Breaking news

Stukje wandelen: niet afgelast, de buren, vrienden en familie in het zonnetje zetten: niet afgelast, mooie film of documentaire bekijken: niet afgelast, uitgebreid koken: niet afgelast, spelletjes spelen: niet afgelast, knutselen: niet afgelast, muziek luisteren en/ of maken: niet afgelast, een boek lezen: niet afgelast, repareren van spullen: niet afgelast, iets moois maken: niet afgelast,Meer lezen over “Breaking news”

The day before Lock down

Morgen is het zover. We gaan in deze wintertijd nog meer naar binnen: letterlijk en figuurlijk. Werkende mensen, ouderen, kinderen, niet werkenden: hoe gaan we om met deze Corona periode tot 19 januari 2021? Verstilling, scholen gesloten, wegen zonder auto’s, kantoren zonder mensen, restaurants en hotels zonder gasten, geen reguliere behandelingen in de ziekenhuizen, sportscholenMeer lezen over “The day before Lock down”

Projectie

Ik denk dat jij denkt…. Red je het wel? Als je kind wordt geboren dan ga je zeker niet meer werken hè! Je blijft niet meer in het huis wonen hè, veel te groot! Vind je je baan eigenlijk wel leuk? Je neemt zeker geen derde kind hè? De zolder heb je nu niet meerMeer lezen over “Projectie”

Een gedicht

Be gentle     Be gentle with yourself these days.     Sometimes the currents beneath     bring tangles to our hearts     and we don’t notice     and glide smoothly on     but wonder why we are     tired, or angry, or fractious.     Sit yourself down     with your wise grandmother,     and let yourselfMeer lezen over “Een gedicht”

Macht

Joe, je bent straks president van Amerika. Amerika is een stukje land op aarde. Het managen van dit aardedeel bepaalt hoe het al dan niet floreert. Eroverheen vliegend lijkt het alle mogelijkheden in zich te hebben om het leven beneden met respect te benaderen. De planeet met respect benaderen. En niet alleen de planeet.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: